ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ʦ
Сайтът използва бисквитки, за да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Енергийна ефективност – част 2

Þ17 октомври 2014, 23:08
Ғ1077
ȭ
Топлоизолация

За да може да придобиете по-конкретна представа за енергийната ефективност на топлоизолационните системи и нейното финансово изражение, направихме няколко базови изчисления как поставянето на топлоизолация и качествена мазилка се отразява на разходите за енергия.
Разходите на сезон за отоплението с електричество на 100 м2 в двуетажна еднофамилна къща без отопляеми мазета и подпокривно пространство, строена преди повече от 15г.  с плътна тухла и поставена PVC дограма, са около 2200лв на сезон. След качествено поставяне на топлоизолационна система (10см) на стените и тавана средствата за отопление на същата площ намаляват до приблизително 1400лв.  Т.е. само за един отоплителен сезон може да спестите около 800лв. При други видове отопление като газ, пелети, дърва и въглища се запазва размера на намаляване на разходите, а именно близо 40%. При сравнително по-нови къщи, строени с тухли с  отвори, поставянето на топлоизолация със същата дебелина е дори по-енергийно ефективно. В тези случаи намаляването на разходите за отопление може да достигне до над 60%.
Като се вземат предвид и други преимущества на топлоизолационните системи – поддържане на нормална темеперетура и при горещо време, шумоизолирането, влагозолирането и др, можем само да Ви посъветваме да направите нужната инвестиция за реновиране на Вашата сграда. Средства за нея ще се възвърнат преди изтичането на 5 или 10 годишния гаранционен период, който даваме на поставените от нас топлоизолационни системи и изградени фасади.

Предишни новини

>