ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ʦ
Сайтът използва бисквитки, за да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Многофамилна жилищна сграда гр. Стара Загора, ул. "Васил Левски" №10, ул."Майор Кавалджиев" №152

Þ17 май 2017, 20:46
Ғ1824
ȭ
+3 º
топлоизолация

Жилищната сграда е с административен адрес : Област Стара Загора, Община Стара Загора, гр. Стара Загора, ул. "Васил Левски" №10, ул."Майор Кавалджиев" №152;
Построена е през 1968-1970. Сградата се състои от 3 бр. входове и 56 бр. самостоятелни апартамента. Блок-секциите са с еднаква етажност, с осем надземни етажа и един полуподземен. Конструкцията на секцията е изпълнена по системата ЕПЖС. Състои се от плочи, стени и ивични фундаменти. Външните носещи панели са с дебелини 26см , вътрешните носещи панели са с дебелина 14см, вътрешните преградни панели са с дебелина 6см. Подовите (тавански) плочи са с дебелини 18см. Всички основни носещи конструктивни елелементи са сглобяеми панели, изготвени при заводски условия в ЗСК Стара Загора. Сутеренните стени са от сглобяеми стоманобетонни панели с дебелина 26см. Разпределителните стени са от стоманобетонни панели. Стените по етажите и междуетажните и покривното покрития са изпъленни от сглобяеми стоманобетонни панели, изготвени при заводски условия. Покривната конструкция представлява скатен покрив по системата ЕПЖС.
Покривът на сградата е тип студен, плосък с вентилируемо подпокривно пространство.


Мерки за изпълнение на СМР:


ЕСМ 1 - Топлоизолиране на външни стени
Предвижда се топлинно изолиране на външни стени с топлоизолационен материал ЕPS-F (експандиран пенополистирол) с дебелина δ = 0,10 m.
Надграждане на поставена топлоизолация по външни стени с топлоизолационен материал ЕPS–F (експандиран пенополистирол) с дебелина δ = 0,05 m.
Предвижда се топлоизолиране с XPS, с дебелина δ = 0,02 m по страниците на прозорците по фасадите, с коефициент на топлопроводност λ≤0,033 W/mK.
Финишно покритие от гладка силикатна мазилка.

ЕСМ 2 - Топлинно изолиране на покрив
Поставяне на топлоизолация от твърда каменна вата с дебелина δ = 0,10m ,обемна плътност 90 kg/m3 и коефициент на топлопроводност λ≤ 0,040 W/mK . С оглед осигуряване защита на топлоизолацията срещу атмосферна влага и елиминиране на течовете от покрива върху нея е предвитено да се изпълни хидроизолация от PVC мембрана.

ЕСМ 3 - Подмяна на съществуваща дограма
Предвижда се подмяна на съществуващите стари прозорци и външни врати от дървесина, единично метално остъкление, дървени еднокатни прозорци в неотопляем сутерен, прозорци и врати на част от жилищата, изпълнени от PVC или Алуминиев профил в лошо състояние, с нова PVC дограма с двоен стъклопакет. Демонтаж на съществуващото остъкление на терасите, неотговарящо на съвременните нормативни изисквания за енергийна ефективност, с нова PVC дограма с двоен стъклопакет. подмяна на външни входни врати, с нова Алуминиева дограма, с двоен стъклопакет.

ЕСМ 4 – Осветителни тела
Подмяна на съществуващите стари осветителни тела тип „плафониера” с ЛНЖ 60W, с нов тип осветителни тела плафониери Е27, Ф30см с вграден датчик за движение на 360 градуса и сензор за светлина.В новите осветителни тела се монтират енергоспестяващи крушки с единична мощност 18 W.

Предишни новини

>