ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ʦ
Сайтът използва бисквитки, за да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това. Научете повече тук
ı
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Обновяване на многофамилна жилищна сграда на адрес ул. Христо Ботев 7, гр. Ивайловград

Þ27 септември 2017, 17:41
Ғ1734
ȭ
+1 º
топлоизолация

Многофамилна жилищна сграда на ул. Христо Ботев 7, гр. Ивайловград е построена през 1968г., и се състои от една секция с два входа и два етажа с общо 8 имота. Изградена е с монолитна железобетонна конструкция и керамични тухли. Към момента сградата е с клас на енергопотребление "G".  След изпълнение на пълния пакет енергоспестяващи мерки, сградата ще отговаря на изискванията за клас на енергопотребление "С". А именно:
1. Подмяна на дограма;
2. Топлоизолация на външни стени;
3. Топлоизолация на покривна конструкция;
4. Топлоизолация на под;


Детайлно описание на мерките


Подмяна на дограма с PVC дограма с стъклопакет с "К" стъкло
Съществуващо състояние
Външните прозорци и врати на жилищната сграда са с няколко типа дограма: дървени слепени прозорци, единични метални врати и витрини. Дървените части в лошо състояние – изметнати, забелязват се пукнатини и уголемени фуги, което е предпоставка за завишена инфилтрация.
Описание на мярката
Предвижда се подмяна на дограма с нова от 5 камерен PVC профил с двоен стъклопакет от вътрешно нискоемисионно „К – стъкло“ и външно слънцезащитно стъкло, входни врати с нови от алуминиев профил с прекъснат термомост и двоен стъклопакет от вътрешно нискоемисионно „К – стъкло“ и външно слънцезащитно стъкло.


Монтаж на външна топлоизолация
Съществуващо състояние
Основният тип външна стена е изпълнен от стоманобетонна носеща конструкция и зидария от плътни тухли с дебелина 38см, вътрешно и външно измазани. Част от имотите са изпълнявани преустройства, при които части от терасите са били частично подзидани и приобщени към отопляемата площ. Затварянето чрез остъкляване и приобщаването на терасите към обема на част от жилищата е изпълнени предимно с еднослойни остъкления, носени от стоманени профили, както и посредством нови PVC профили с двоен стъклопакет от бяло стъкло.
Описание на мярката
Планира се полагане на топлоизолация на неизолираните външни стени на сградата с топлоизолационна система базирана а експандиран полистирен – EPS, с дебелина 0.1м, като на топлоизолиране подлежат и всички стени (парапети на тераси), които са усвоени към отопляемия обем. Мярката включва следните енергоспестяващи дейности: полагане на дълбокопроникващ грунд преди монтаж на топлоизолационна система по фасади, топлоизолация по стени фасада, мрежа и шпакловка, демонтаж на съществуваща топлоизолация по стени фасада, демонтаж на парапети от стоманена ламарина по остъклени тераси, топлоизолация около дограма с широчина 20 см, минерална мазилка и др.


Топлинно изолиране на покривна конструкция
Съществуващо състояние
Сградата е изпълнена със скатен покрив с дървена конструкция и керемиди. Изпълнен е и още един тип плосък топъл покрив – над „затворени“ тераси на част от апартаментите. Състоянието на покрива е лошо, което е причина за наличие на течове.
Описание на мярката
Планира се полагане на топлоизолация на таванска плоча на сградата, както и над входните врати с топлоизолационна система базирана на материал XPS – 0.1м. в мярката е включено топлинното изолиране на външните стени представляващи надзид на таванските плочи, а като съпътстващи СМР – ремонт на покрив, подмяна на ламарини по бордове, водоотвеждащи съоръжения и монтаж на хидроизолация. Ще бъдат извършени следните енергоспестяващи дейности: полагане на топлоизолация XPS с дебелина 100мм, доставка и монтаж на покривен сандвич панел над тераси, топлоизолация по стени на фасада, полагане на минерална мазилка, подмяна на скатна дървена конструкция, подмяна на покривни керемиди, доставка и монтаж на водосточни тръби и др.


Топлинно изолиране на под граничещ с външен въздух
Съществуващо състояние
Сградата е с два типа подови конструкции – под над неотопляем сутерен и под към външен въздух. Надземните стени на неотопляемите сутерени  са облицовани с мозайка, като на много места последната е паднала, напукана или цялостно разрушена.
Описание на мярката
Предвижда се полагане на топлоизолационна система от XPS с дебелина 100мм по надземните стени на сутерена, топлоизолиране на подове към външен въздух на остъклени и приобщени тераси на първите жилищни етажи с EPS, с дебелина 100мм. Енергоспестяващи и съпътстващи СМР: полагане на дълбокопроникващ грунд преди монтаж на топлоизолационна система; топлоизолация с  XPS с дебелина 100мм и EPS, с дебелина 100мм; монтаж на водооткапен профил в долния край на топлоизолация стени; монтаж на водооткапен профил между топлоизолацията на фасадните стени и сутерена; полагане на водоустойчива силикатна мазилка и др.

 

 

Предишни новини

>